Sarjakuvalistauksia

Sarjakuvalistauksia sivusto on kaikkien sarjakuvalistaus sivustojen äiti, ja pääsivu, jolta löydät niin supersankarit, amerikkalaisen sarjakuvan, eurooppalaisen ja kotimaisen sarjakuvan kannet. Usein jos jokin sarjakuvan numero ei kyseisellä sivulla ole listattuna, sitä ei ole olemassa. Tämä on siis ensimmäinen paikka jonka puoleen tulee kääntyä mikäli kerää sarjakuvaa ja ei ole varma lehtien määrästä tai muusta detaljista.

Sarjakuvarock

Sarjakuvarock on sivusto jolla näet tarkemmat tiedot lehtien sisällöstä, kuten vaikka tekijät, alkuperäisen numeron ja tarinan nimen. Se on hyvä sivu Sarjakuvalistauksia sivun tueksi, vaikka sitä ei olekaan päivtetty vuosikausiin. Vanhoissa numeroissa se on erinomaisen etevä ja juuri näistä pääsee nopeasti alkuun.

Moogin Arkisto

Moogin Arkisto täydentää hyvin Sarjakuvarock ja Sarjakuvalistauksia sivuja. Tuolta löytyy usein eri sarjakuvien julkaisuhistoriat, julkaisujen kokoja koskevat tiedot ja jopa jonkun verran näkemyksiä lehdestä. Mukava lisä on myös näytteet monista lehdistä. Sivustoa ei ole päivitetty hetkeen, mutta kuten Sarjakuvarock, se on erinomainen sivusto juurikin vanhoihin sarjakuvalehtiin.

Sarjakuvat

Sarjakuvat sivusto täydentää kaikkia kolmea edellämainittua, keskittyen pääosin suomennettuun eurooppalaiseen sarjakuvaan, tosin myös amerikkalaisia ja japanilaisia julkaisuja löytyy esittelyistä. Yksi sivun vahvuus on että se kertoo myös alkuperäisen julkaisun julkaisujen määrän ja alkukieliset nimet ja vastaavat tiedot. Toisinaan löytyy jopa sarjakuvan kuvauskin.

Inducks

Inducks on Disney-aiheisia sarjakuvia listaava erittäin kattava sivusto. Sivusto kattaa myös italialaisen W. i. T. C. H. -sarjakuvan julkaisut, mikä voi yllättää joitain, mutta on tosiaan Disneyn kanssa yhteistöllä tehty. Olen ehkä huono arvioimaan sivua, mutta se kattaa silti melko hyödylllisen tietopaketin aiheestaan.

Cover Browser

Mikäli aikoo kerätä amerikkalaisia alkukielisiä lehtiä, tämä sivu saattaa osoittautua erittäin hyödylliseksi. Sivu nimittäin kattaa yli 450 000 amerikkalaisen julkaisun kannet. Sivustoa ei ehkä ole päivitetty hetkeen, mutta täydennystä löytyy Googlesta.

SpiderFan

Spider-Man sarjakuvien ystävälle tämä sivusto on erinomaisen hyödyllinen. Sivusto nimittäin kattaa kaikki amerikkalaiset alkuperäisjulkaisut arvosteluineen ja esittelyineen päivineen. Yhdenkään numeron taustat ja osuus Hämähäkkimiehen kokonaisuudessa ja historiassa ei jää epäselväksi, ja lisäksi sivusto kattaa jopa muut Marvel lehdet joissa Hämähäkkimies tekee esiintymisensä.

DC Comics Database

Tämä sivusto sisältää kattavat esittelyt DC:n sarjakuvista ja jopa hahmoista. Tällä sivustolla voi löytää siis kaikkien hahmojen kaikki esiintymiset. Erittäin hyödyllinen jos kerää alkukieliisiä amerikkalaisia sarjakuvia.

Comic Vine

Kattava sivu amerikkalaisista alkukielisistä sarjakuvista. Erittäin hyödyllinen kun etsii tietoa vaikkapa pienemmän kustantamon lehdistä. Kattaa toki myös Marvelin ja DC:n hahmoja ja sarjakuvia koskevia tietoja.

Grand Comics Database (GCD) 

Erittäin yleishyödyllinen sivusto, joka kattaa pääosin amerikkalaisia alkukielisiä julkaisuja, mutta toki myös sarjakuvan  esiintymiset eri puolella maailmaa.

Illinois Library

Eurooppalaiseen sarjakuvaan keskittyvä kansainvälinen sivusto, jolla tietoa pääosin Amerikassa julkaisutuista eurooppalaisista sarjakuvista. Hyödyllinen mikäli etsii englanninkielistä versiota sarjakuvasta, mikäli suomenkielinen ei jostain syystä ole saatavilla.