Schottin sekalaiset on mainio kirja! Se sisältää pieniä tiedonmurusia joka päiväiseen elämään ja myös hyödyttömiä trivioita. Tämä on se kirja jonka otat hyllystäsi mukaasi mihin tahansa, ja selviät tilanteesta kuin tilanteesta. Tässä muutama trivia poimittuna kyseistä kirjasta:

 

-Sana drakoninen (ankara, kova, epäinhimillinen) on peräisin kreikkalaisen lainsäätäjän Drakonin nimestä. Ollessaan arkonttina Ateenassa vuonna 621 ekr. Drakon merkitytti muistiin "verellä kirjoitetut" muinaiset attikalaiset lait, joiden mukaan kaikkein vähäpätöisimmästäkin rikkomuksesta määrättiin kuolmenarangaistus.

-1100-1400-luvuilla kirjailjat ympäri Eurooppaa sepittivät tarinoita kuningas Arthurista ja hänen hovistaan. Pyöreän pöydän ympärillä sanotaan istuneen 24-1600 ritaria. John Drydenin mukaan Graalin maljaa etsi 12 ritaria, Sir Walter Scott nimesi heitä 16. Useimmat kirjoittajat hyväksyvät seuraavat 10 nimeä: Lancelot, Tristram, Lamorak, Tor, Galahad, Gawain, Palomides, Kay, Mark ja Mordred.

-Henrik VIII:n vaimot olivat Katariina Aragonialainen, Anna Boleyn, Jane Seymour, Anna Kleve, Katariina Howard ja Katariina Parr. Erosi. Vaimojen kohtalo: mestattiin, kuoli, erosi, mestattiin ja selvisi hengissä tässä järjestyksessä.

-Kreikkalaisrunoilijoiden mukaan Herakleella oli kolmastoista urotyö, joka oli tehdä kuningas Thespiuksen viisikymmentä tytärtä raskaaksi yhden yön aikana. Tätä he nimittivät Herakleen raiskaimmaksi urotyöksi, labor durissimus.

-Nobel palkinnon on voittanut hyvin harva taho useasti. Niihin kuuluu Punainen risti, Frederick Sanger, John Bardeen, Marie Curie, Linus Pauling ja YK:n pakolaisjärjestö Unhcr.

-Unkarilaissyntyinen, Yhdysvalloissa uransa luonut sanomalehtimies Joseph Pulitzer (1847-1911) oli keltaisen lehdistön perustajia. Hän lahjoitti testamentissaan 500 000 dollaria jaettavaksi vuosittain kirjallisuuden, musiikin ja sanomalehtialan palkintoihin, joita jaetaan nykyisin jopa 21 kategoriassa.

-Itämaan tietäjät olivat nimeltään Melchior (Arabian kuningas, toi lahjaksi kultaa), Kaspar (Tarsuksen kuningas, toi lahjaksi suitsukkeita) ja Balthasar (Etiopan kuningas, toi lahjaksi mirhamia).

-Carl Barksin luoma rosvoryhmä Karhukopla seikkaili ensimmäisen kerran vuoden 1951 tarinassa Ankkalinnan pamaus (Aku Ankka 10/1952). Suomalaiseen käännökseen ilmaisu tuli tanskan kielen sanasta Bjornebanden. Alkuperäinen nimi Beagle Boys viittasi ajokoirarotuun. Karhukoplan kolme eniten esiintynyttä jäsentä ovat seuraavat: 176-167 (joukon fiksuin, johtaa useimmiten keikkoja), 176-671 (ei ruudinkeksijä, suunnitelmien mokaaja) ja 176-761 (rakastaa luumuja kaikissa mudoissa).

-Peppi Pitkätossun koko nimi on Peppilotta Sikuriina Rullakatriina Kissanminttu Efraintytär Pitkätossu.

-Seitsemän veljestä ovat Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero.

-Suomen kielen 10 yleisintä sanaa ovat olla, ja, se, ei, joka, että, tämä, hän, voida ja saada.

-Kuolemansynnit ovat ylpeys, ahneus, kateus, viha, haureus, mässäily ja laiskuus. Kardinaalihyveet taas ovat viisaus, oikeamielisyys, itsehillintä ja urhoollisuus.

-Lemuel Gulliver matkusti Lilliputiin, Brobdingnagiin, Laputaan, Balnibarbiin, Glubbdubdriihin, Luggnaggiin, Japaniin ja Houyhnhnmien maahan.