Koraani

WTC-tornin terroristi-iskussa jo itsessään kuoli lähes 3000 ihmistä. Puhumattakaan muista terroristien hyökkäyksistä. Ei tarvitse paljon pohtia jotta voi tulla johtopäätökseen että väärissä käsissä Koraani on erittäin vaarallinen kirja. 

Raamattu

 82.069 -106.734 miljoona kuollutta jo pelkän kristinuskon nimissä. 

Pieni punainen kirja

Taivaallisen rauhan aukion mielenosoituksessa valtio pidätti ja teloitti ainakin 35 työväestöön kuulunutta ihmistä syytettyinä mellakoihin osallistumisesta. Useita opiskelijajohtajia karkotettiin maasta tai pidätettiin vuosiksi. Tuhannet tapahtumiin osallistuneet saivat työleirirangaistuksia. Tapahtumien jälkeen sensuuria ja turvatoimia kovennettiin Kiinassa.

Ruhtinas

Vaikka Machiavellin Ruhtinas voi auttaa tavallista kansalaista ymmärtämään vallanpitäjien kieroilua, se voi myös antaa avaimet vallanpitäjälle kieroiluun. Russell ei turhaan kutsunut sitä käsikirjaksi gangstereille. 

Noitavasara

Historianet antaa kuolinmäärän luvuksi noitavainoissa 40 000–100 000 ihmistä. Asia on kiistanalainen, ja muut lähteet näyttävät toteen toisenlaisia lukuja. Mutta mitä ilmeisemmin tuhansista puhutaan. 

Satanic Bible

Vaikka toistaiseksi Laveyn kirjoitukset eivät ole tappaneet ketään, en antaisi kirjaa angstisen teinin käsiin. 

Mein Kampf

Hitlerin Mein Kampf kirja johti holokaustiin. Kuuden miljoonan juutalaisen lisäksi samassa yhteydessä surmattiin miljoonittain muitakin natsien halveksumia ihmisiä kuten slaavejaromaneja ja kehitysvammaisia.

Anthony Burgessin A Clockwork Orange

Vuonna 1972 käytiin oikeudenkäynti, jossa 14 vuotiasta poikaa syytettiin hänen luokkatoverinsa murhasta. Murha muistutti syyttäjän mukaan Kellopeliappelsiini elokuvan tapahtumia. Elokuva liitettiin myös vanhemman irtolaisen murhaan, johon osallistui 16 vuotias poika Bletchleystä, Buckinghamshiresta. Lisäksi Kubrickin vaimo on sanonut perheen saaneen uhkauksia elokuvaan liittyen ja protestoijat olivat ilmaantuneet heidän kotinsa luokse. Ilmeisesti on vaarallista kuvata kirjaan perustuva elokuva.

Yksinäisyyden kaivo

Lainaan nyt aivan suorasti Wikipediaa:

"Vuonna 1928 ilmestynyt brittiläisen kirjailija Radclyffe Hallin romaani. Se kertoo yläluokkaiseen perheeseen syntyneen brittinaisen Stephen Gordonin elämästä, jonka ”synnynnäinen invertismi” (eli homoseksuaalisuus) on ilmiselvää lapsuudesta alkaen. Kirja esittää invertismin luonnollisena asiana ja vetoaa lukijan suvaitsevaisuuteen.

Teos joutui ilmestyessään Sunday Express -lehden päätoimittajan kampanjan kohteeksi. Hän kirjoitti: ”Mieluummin antaisin terveelle pojalle tai tytölle pikarillisen sinihappoakuin tämän kirjan.” Vaikka kirjan ainoa seksikohtaus koostuu sanoista ”ja sinä yönä, he eivät olleet jakaantuneet”, brittiläinen tuomioistuin päätti kieltää sen epäsiveellisenä, koska se puolustaa ”naisten välistä luonnotonta toimintaa”. Yhdysvalloissa kirja selvisi ilman tuomiota sekä New Yorkin osavaltion että tullin oikeudessa.

Teoksen oikeuskäsittelyjen julkisuus lisäsi lesbojen näkyvyyttä brittiläisessä ja yhdysvaltalaisessa kulttuurissa. Vuosikymmenien ajan se oli parhaiten tunnettu lesboutta käsittelevä kirja englannin kielellä ja samalla usein nuorison ensisijainen tietolähde lesboudesta. Jotkut lesbolukijat pitävät kirjaa arvossa, kun taas toiset ovat kritisoineet sitä Stephenin itseinhon ilmaisusta ja kokevat sen lietsovan häpeää. Myös kirjan tyyli esittää lesbot ”miesmäisinä” tai miesten vaatteisiin pukeutuvina naisina on ollut kiistanalainen. Nykyisin jotkut kriitikot ovat sitä mieltä, että Stephen pitäisi nähdä transsukupuolisena."

Homoseksuaalit ovat vaarallisia ja juuri siksi siistiä. Toivon todella että Sunday Expressin päätoimittaja ei syöttänyt lapsilleen sinihappoa.

 

Saatanalliset säkeet

Saatanalliset säkeet on Salman Rushdien neljäs romaani. Se julkaistiin vuonna 1988. Se on saanut innoituksensa islamin profeetan Muhammadin elämästä ja saatanallisista jakeista. Kirja laukaisi ilmestyessään vastalauseiden ryöpyn ympäri islamilaista maailmaa, ja Ruhollah Khomeini langetti Rushdielle kuolemantuomion. Kirjan kustantajia ja kääntäjiä uhkailtiin tai jopa tapettiin monissa maissa. Kirja on kielletty PakistanissaSaudi-ArabiassaEgyptissäSomaliassaSudanissaMalesiassaQatarissaIndonesiassaEtelä-AfrikassaIntiassa ja Bangladeshissa.

 

Siionin viisaiden pöytäkirjat

Se tunnetaan myös nimellä Siionin vanhinten pöytäkirjat ja se koostuu väärennetyistä asiakirjoista, joissa kuvataan juutalaisten maailmanvalloitussuunnitelmia. Niillä perusteltiin 1900-luvun alussa juutalaisiin kohdistunutta vainoa.

 

George Orwellin Vuonna 1984

 

Vuonna 1984 sijoittuu dystopiaan, Oseania-nimiseen valtioon. Henkilöpalvonnan kohteena oleva diktaattori nimeltä Isoveli valvoo kansalaisten kaikkia liikkeitä. Päähenkilö Winston Smith on virkamies Totuusministeriössä, joka väärentää historiaa vallanpitäjien haluamaksi. Kirjan maailmasta on tullut totalitaristisen yhteiskunnan vertauskuva. Kirjassa kuvataan valtion tapaa valvoa kansalaisia heidän yksityisyydestään välittämättä ja kykyä muokata yleistä mielipidettä vallanpitäjien kulloistenkin etujen mukaan. Kansalaisten valvonta huipentuu uuskieleen, jota käyttäen on jopa mahdotonta ajatella väärin, koska kielestä puuttuvat Puolueelle vahingollisten ajatusten ilmaisuun tarvittavat sanat.

 

Anarkistin keittokirja

 

The Anarchist Cookbook on yhdysvaltalaisen William Powellin (1949–2016) vuonna 1971 julkaistu kirja, joka sisältää muun muassa ohjeita erilaisten aseiden, räjähdysaineiden ja huumeiden kotitekoiseen valmistamiseen sekä keinoja oman aikakautensa tietoliikennejärjestelmien salakuunteluun ja häiritsemiseen. Teos on yhdistetty lukuisiin terroritekoihin ja henkirikoksiin eri puolilla maailmaa.

 

Lolita

 

Vladimir Nabokovin vuonna 1955 julkaistu romaani. Romaani on saavuttanut kuuluisuuden uutta luovan tyylinsä ja kiistanalaisen aiheensa vuoksi. Lolita kertoo keski-ikäisen miehen seksuaalisesta hullaantumisesta 12-vuotiaaseen tyttöön. Ensimmäisessä persoonassa kirjoitetun kirjan päähenkilö ja minä-kertoja on keski-ikäinen, Euroopasta Yhdysvaltoihin muuttanut kirjallisuudentutkija, joka kertoo tarinan salanimellä Humbert Humbert. Romaanin nimihenkilö on Dolores Haze, jota Humbert kutsuu nimellä Lolita. 

Kirjan teemoihin kuuluu vahvasti ihmisen tutkinta. Kirja tutkii seksuaalista himoa ja sen vaikutusta ihmisen luonteeseen, kuten Humbertin muuttuminen näennäisen normaalista, mukavasta miehestä voimakkaan omistushaluiseksi, häikäilemättömäksi ja pelokkaaksi. Kirja peilaa myös erilaisia ihmisiä ja pelkoa, joita nämä ihmiset kokevat muun maailman suhtautumisesta heidän poikkeaviin taipumuksiinsa.

 

Amerikan Psyko

 

Amerikan Psykon väkivallan kuvaaminen herätti ilmestymisaikanaan runsaasti kielteistä julkisuutta. Monet kirjan murhakohtauksista sisältävät silpomista, jopa naisen sukupuolielinten silpomista, minkä lisäksi kirjan päähenkilö myös valmistaa ruuaksi tappamiensa ihmisten ruumiita. Kirjan ilmestyminen yritettiin tämän vuoksi estää Yhdysvalloissa, minkä lisäksi sen myyminen on satunnaisesti ollut kiellettyä Saksassa vuosien 1995–1999 välillä. Australiassa kirjaa saa myydä vain yli 18-vuotiaille muoviin käärittynä.

 

Eläinten vallankumous

 

Kirjaa innoittivat Orwellin huomiot Espanjan sisällissodan tasavaltalaisten riidoista. Toisen maailmansodan aikana 1944 Orwellilla oli vaikeuksia saada ilmeisen neuvostovastaista kirjaa kustannetuksi. Sitä ei pidetty sopivana poliittiseen tilanteeseen, ja se tulkittiin trotskilaiseksi. Kolmas kustantaja hylkäsi teoksen Britannian tiedotusministeriön neuvosta; teos olisi voinut vahingoittaa maan suhteita Neuvostoliittoon. Itä-Euroopassa teos vapautettiin Unkarissa 1989 ja Neuvostoliitossa glasnostin myötä. Yhdysvalloissa sitä on vaadittu kiellettäväksi kommunismimyönteisenä ja yksityiskohtaista seksuaalista aineistoa sisältävänä.

 

Sodoman 120 päivää

 

Ranskalaisen kirjailijan ja aatelisen Markiisi de Saden romaani. Se kertoo neljästä libertiinistä, jotka päättävät kokea täydellisen seksuaalisen tyydyttymisen orgioissa. Tämän saavuttamiseksi he lukittautuvat neljäksi kuukaudeksi syrjäiseen linnaan, jonne vievät mukanaan pääosin nuorista miehistä ja teini-ikäisistä naisista koostuneen haaremin. He palkkaavat neljä bordellin pitäjää kertomaan elämästään ja seikkailuistaan, jotka inspiroivat miehet seksuaalisesti hyväksikäyttämään ja kiduttamaan uhrejaan. Tapahtumat kasaantuvat ja raaistuvat päättyen verilöylyyn.

Markiisi de Sade kirjoitti Sodoman 120 päivää 37 päivässä vuonna 1785 ollessaan vangittuna Bastiljissa. Hän kirjoitti sen pienellä tekstillä 20-metriselle yhtenäiselle paperille. Paperirulla löydettiin myöhemmin Saden vankikopista.

 

The Turner Diaries

 

William Luther Piercen (salanimellä Andrew Macdonald) vuonna 1978 kirjoittama romaani. Romaani sijoittuu Yhdysvaltain tulevaisuuteen vuodesta 1991 eteenpäin. Yhdysvaltain hallitus on muuttunut diktatuuriseksi kansalaisia sortavaksi "Systeemiksi". Turner on mukana "Järjestössä" joka taistelee aseellisesti Systeemiä vastaan. Kirjassa Järjestö lopulta kukistaa Systeemin tehden vallankumouksen, mikä johtaa voitokkaaseen ydinsotaan Neuvostoliittoa vastaan.

Kirjan kieli on hyvin rasistista ja antisemitismistä. Kirjassa kuvataan lähes identtinen pommi-isku FBI:n toimistorakennukseen kuin mitä Oklahoma Cityssä tapahtui vuonna 1995. Talon räjäyttäjän Timothy McVeighin tiedettiin lukeneen Turnerin päiväkirjat, mikä johti spekulaatioihin kirjasta innoittajana tekoon.

Teoksen lyhennelmä ilmestyi suomeksi vuonna 1993 Pekka Siitoimen Kansallis-mytologisen yhdistyksen kääntämänä. Romaanista on myös olemassa kokonainen kansallissosialismi.org -sivustolla julkaistu amatöörisuomennos. Tämä itsessään tekee siitä jo vaarallisen.

 

The Jewel of Medina 

 

Sherry Jonesin kirjoittama historiallinen romaani. Kirja kertoo profeetta Muhammadin lapsivaimon Aišan tarinan. Kirjan alkuperäinen kustantaja Random House perui vuonna 2008 englanninkielisen painoksen julkaisun, kun kustantamoa varoitettiin julkaisemisen seurauksista.

Varoituksen mukaan kirjan julkaiseminen loukkaisi muslimeja ja saattaisi johtaa väkivaltaan. Jones sanoi järkyttyneensä tiedosta. Kustantamo ei saanut kirjasta uhkauksia. Varoituksen takana oli Texasin yliopiston islamin historian professori Denise Spellberg. Myöhemmin kirjan julkaisivat englanniksi muut kustantajat. Yhtä kustantajaa vastaan iskettiin polttopullolla, ja muslimijohtajat uhkasivat kostojen jatkuvan.