TrueBlood sarjan kolmannella tuotantokaudella esiteltiin niinsanottu avaruuskeijun käsite. Lähdin tutkimaan tämän käsitteen alkuperää ja mitä kaikkea kokonaisuuteen liittyy.

Tylwyth Teg tarkoittaa kymrin kielellä "keiju perhettä". Termillä viitataan monesti yleisluontoisesti pikkuväkeen Britannian alueella. Muita nimiä Tylwyth Tegille ovat Bendy mamau ("Äitien siunauksia") sekä Gwyllion ja Ellyllon. Tarmi esiintyi ensimmäisen kerran 1300-luvulla Dafydd ap Gqilymin runossa, jossa päähenkilö joutuu koomisella tavalla eksyksiin lähtiessään tapaamaan tyttöystäväänsä.

Myöhemmissä lähteissä tylwyth tegit on kuvattu keijjunhiuksisiksi ja kultahiuksisiksi ihmislapsiksi joita he kidnappaavat, jättäen vaihdokkaita tilalle. He tanssivat ja valmistavat keijusormuksia ja asuvat maanalla tai jopa vedenalla. Ne keräävät haltuunsa rikkauksia, jotka kuitenkin katoavat jos niistä puhutaan liikaa, joka voi myös johtaa siihen että keijuneidoista voi sen vuoksi tulla jopa ihmismiesten kumppaneita.  Mutta jopa ollessaan ihmisten vaimoina, he noudattavat omien perinteidensä tabuja, joihin kuuluu muunmuassa se että he eivät saa koskea rautaa tai he päätyvät takaisin omaan todellisuuteensa, eikä heidän miehensä näe heitä enään.

Eteläisemmässä Walesissä on kuitenkin hieman toisenlaisia taruja. Bendith y mamau esiintyy heidän taruissaan hevosilla keiju kulkueessa ratsastavina olentoina, jotka noutavat taloista maitoa, joka heille valmistetaan.

Folkloristi Wirt Sikesin mukaan Tylwyth Tegit voi jakaa viiteen (5) ryhmään. Niihin kuuluu Ellyllon (haltiat), Coblynau (kaivosten keijuja), Bwbachod (kotitontut), Gwragedd Annwym (jokien ja lähteiden keijuja) ja Gwyllion (vuorikeijut).

Tylwyth Teg on esiintynyt fantasiakirjallisuudessa paljonkin. C. Robert Cargillin Dreams and Shadows romaanissa ne esitetään lapsia kaappaavina ilkimyksinä. Jim Butcher taas sivuaa aihetta lyhyttarinassaan Curses jossa Tylwyth Teg on vastuussa Billy Goatin kirouksesta, joka on urheiluun liittyvä kirous. Joan Aikenin vuoden 1968 romaanissa The Whispering Mountain Tylwyth Teg esitetään Välimeren alueen rotuna, joka on tuotu Walesiin orjuksi kaivoksiin. Michael Swanwicksin fantasiaromaanissa The Iron Dragon's Daughter Tylwyth Teg esutetetään taikamaailman aristokraatteina. Muitakin esimerkkejä on, mutta ne ovat melko tavanomaisia.

Vasta kuitenkin True Blood sarjan kolmannella tuotantokaudella Tylwyth Teg käsitteen alle liitettiin myös alienit. Muita termejä joita tuossa käytettiin avaruuskeijuista, oli Finodrerr, Vanha Väki (the old people) ja Fae  Eli ikävä tuottaa pettymys, mutta avaruuskeijut eivät luultavasti ole kovin tunnettu fiktion trope. Toki voi mielessään ajatella, että Pokemonit, jotka ovat avaruudesta, ja niiden joukossa on keijuja, ovat tämän tropen tunnetuimpia edustajia. Mutta se olisi melkoinen venytys aiheeseen.