Amerikkalaisilla kustantajilla on ollut tapana joulun aikaan julkaista erityisiä joulutarinoita normaalilehden puitteissa, joskin tapa on jäänyt vähemmälle viime vuosikymmeninä. Marvelin ja DC:n lehdissä tuo oli vielä 80-luvulla aika tavallista. Sitten ne huomasivat että Hämis ja Batman vanhenevat tuon vuoksi vuodella joka vuosi. Power Packin joulutarina on June Brigmanin piirtämänä kuulemma parhaimpia. Jatkumoon sitoutumattomia spessuja on silti tullut. Yleensä spessuissa on lyhyt sarja mahdollisimman monelta yhtiön sankarilta.

Lobo Paramilitary Christmas Special (suom: Lobo Joulumankeli), Authority/Lobo: Jingle Hell. Molemmat löytyvät Lobo/Authority: Holiday Hell -kokoomasta ja etenkin tuo Paramilitary Christmas Special on huima!

Pääsiäispupu palkkaa Lobon snuffaamaan joulupukin koska ilmaisten lahjojen jakamisen kanssa on muiden juhlapyhien hahmojen vaikea kilpailla. Pukkipa ei ole kuitenkaan ihan eilisen teeren poika ja mukana on eeppinen kamppailu jossa Lobo lihakoukkuineen ottaa erää kukrilla aseistautuneesa Nikolaoksesta.

Westernin sarjakuvissa noita on ollut paljon, mm. Disney-sarjikset. Jogi-karhu ja Pikku Lulu ovat viettäneet joulua, monien muiden ohella. Ville Vallattomalta ilmestyi joulupokkari suomeksikin, mutta ei siitä kannesta huomaa että aihe on jouluinen. Sanomalehtistripeissä jouluilu on kovin yleistä. Itseasiassa ehkä kaikkien aikojen ensimmäinen jouluviitteinen tarina oli Nemo Höyhensaarilla strippisarjassa, jossa vieraili itse Joulupukki.

Spirou-lehdessä tuli myös usein joulunumeroissa vakiosankareiden lyhyitä sarjoja. Kaikkia ei ole otettu mukaan näiden albumeihin. Esim. Johannekselta ja Pirkaleelta on ollut useampikin lyhyt joulusarja 50-luvulla.

Ankkojen ja hiirten joulunvietossa on kiintoisaa se, kuinka joulun uskonnollinen sanoma on häivytetty taka-alalle, kun päähenkilöiden uskonnollisiin näkemyksiin ei tämäntyyppisissä sarjakuvissa voida oikein viitata. Eivät käy Aku ja pojat joulukirkossa.  Alankomaissa on kuitenkin Joulun alla tapana julkaista Disney tarinoita joissa Hollantilaislapsia lahjovat Pyhä Nikolaus ja Zwarte Piet (Nikolauksen tummaihoinen apuri) heiluvat Akun ja Mikin kanssa. Vaikka eipä se Nikolaus siellä ole sen kristillisempi hahmo kuin meikäläinen pukki, sillä on vain piispanhiippa tonttulakin sijaan. Disney-sarjakuvien jouluisesta maailmasta antaa hyvän kuvan viime vuoden Ankkalinnan joulukirja.

Jouluaiheisista Suomessa nähdyistä yksittäisjulkaisuista mieleen tulee ainakin A-albumina julkaistu norjalaisvoimin tehty ”Riikka ja Ville pelastavat joulun” vuodelta 1984. Piirtäjänä nykyään ankkasarjojakin askaroiva Arild Midthun. Ja Likeltä tuli 90-luvun alkupuolella Mike Ploogin ”Legenda joulupukista”, joka perustuu ihmemaa Oz-opuksia rustanneen L. Frank Baumin tarinaan.

Oni Press julkaisi aikoinaan jonkinmoisen läjän tarinoita joulupukin tyttärestä eli Jingle Bellestä. Tämän riiviön tapauksessa omena oli pudonnut sangen kauas puusta… Hahmon loi Paul Dini. Archien eli Justuksen jouluaiheisia sarjakuvia on ilmestynyt tänä vuonna kokoelmakirja.

Suomalaisista joulusarjakuvista kaikkein ensimmäinen oli Ilmari Vainion Professori Itikainen, joka  kävi joulupukin luona Kuussa, sillä siellähän se pukin paja on! Joulupukille käy kaikenlaista Matti Hagelbergin sarjakuvissa. Kirjoista lunttaamatta sanoisin että Pukki on keskeisessä osassa ainakin Venuksen sulttaanissa, Holmenkollenissa (jossa on jotain reviirisotaa Jumalan kanssa) sekä Silvia Reginassa.

Mangaupdates on listannut kaikki jouluaiheiset mangat. Noiden lisäksi joissakin sarjoissa on tietysti talven tullen myös jouluaihetta, kuten missä tahansa muussakin maassa tehdyissä sarjakuvista. Tärkein huomiohan noissa jouluaiheisissa mangoissa on se, ettei niissä Disney-sarjojen tapaan uskonto näy. Syy vain on eri, eli se että Japanissa kristittyjä on vain murto-osa väkiluvusta. Omaksuivat sen oleellisen, eli kuluttamispuoleen liittyvän. Muistaa pitää, että Japanissa joulun vietto eroaa muutenkin täkäläisestä.