Usein monet kiistelevät siitä kumpi näistä amerikkalaisista sarjakuva-yhtiöistä on parempi. Usein kuitenkin keskusteluissa huomaa, että monet eivät itsekään tiedä mitä mieltä ovat yhtiöistä. On toki ok tykätä molemmista yhtiöistä, mutta mikä onkaan oma henkilökohtainen totuutesi tässä asiassa? Kumman yhtiön tuotteista todella pidät? Molemmat yhtiöt ovat tehneet muutakin kuin sarjakuvia, ja tämä testi arvioi kokonaisuutta. Lue siis ohjeet tarkasit. Mikäli et ole perehtynyt johonkin "tuoteryhmään", se tarkoittaa yleensä automaattisesti nolla pistettä kyseisessä tuoteryhmässä. Mikäli pisteiden määrä on yhtä paljon, niin silloin pidät molempien yhtiöiden tuotannosta aivan yhtä paljon. Mikäli jostain syystä saat kuitenkin nolla pistettä...luultavasti kyseisten yhtiöiden tuotannot eivät ole sinua varten ja sinun on harkittava jotain toista ratkaisua elämässäsi. Kerrotaan että Image yhtiöllä on myös ihan hyviä sarjakuvia... Toisaalta, jos et ole senkään vertaa perehtynyt, sinun ehkä pitäisi lopettaa yhtiöiden arvostelu.

 

Animaatioelokuvat

DC:llä on yli 50 animaatioelokuvaa ja Marvelilla noin 13, jotka sinun tulee olla nähnyt ja joiden perusteella muodostaa tämän kohdan arvio. Jokainen animaatioelokuva kummassakin sarakkeessa on piste kyseiselle yhtiölle. DC saattaa viedä toki määrällisesti tässä monesti voiton. Mutta sekään ei ole ilmeistä. Muista olla rehellinen, ja arvioida sen mukaan mistä pidät.

Sarjakuvat

Eräänlainen yleiskatsaus sarjakuviin. Kumman yhtiön sarjakuvia luet enemmän ja joista pidät? Anna yksi piste sille jonka sarjakuvia luet enemmän. Hahmoja kösitellään erilllisessä kohdassa, joten unohda tuo hetkeksi. 

Elokuvat

Molemmat yhtiöt ovat tehneet runsaan määrän elokuvia. Tässä kohdassa käsitellään kuitenkin niinsanotut nykyisen elokuvauniversumin ulkopuoliset elokuvat. Marvelilla tämä tarkoittaa muita kuin Marvel Studiosin elokuvia, kun taas DC:llä lähes kaikkia The Man of Steel elokuvaa edeltäneitä elokuvia. 

Elokuvauniversumi

Elokuvauniversumeilla tarkoitetaan Marvel Studiosin tekemiä Marvel Cinematic Universe elokuvia ja DC:b/Warnerin tekemiä DC Extended Universe elokuvia. Anna piste jokaisen pidetyn elokuvan mukaan kyseiseen sarakkeeseen 

Animaatiosarjat

Käy läpi kaikki DC:n ja Marvelin ikinä tekemät animaatiosarjat, ja laita sarakkeeseen piste jokaisen sarjan kohdalla, mikäli olet siitä pitänyt. 

Videopelit

Molemmat yhtiöt ovat tehneet runsaasti videopelejä, joista uusimmat ovat vielä molemmilla yhtiöillä melko hyviä. Kaikilla on kuitenkin omat suosikkinsa, joten anna pisteitä sen mukaan kuinka monesta olet pitänyt. 

Sarjakuvauniversumi

Yleiskatsaus sarjakuvauniversumiin, eli unohda hetkeksi kaikki Vertigo ja icon ja vastaavat tytäryhtiöt. Kumman pääuniversumista pidät eniten? Anna yksi piste kyseiselle yhtiölle.

Lego-elokuvaversio

Molempien yhtiöiden sarjakuvista on tehty lego-elokuvia ja videopelejä. Videopelit lasketaan kuitenkin videopelit sarakkeessa. Kumman yhtiön lego-elokuvista olet pitänyt enemmän? Laske pitämiesi elokuvien määrä. Jokaisesta elokuvasta aina yksi piste.

Sarjakuvaromaanit

Koska sarjakuvaromaanien määrä on molemmilla yhtiöillä suhteellisen suuri, olisi mahdotonta vaatia käymään ne kaikki läpi. Arvioi siis enempi rehellisesti, että kumpi yhtiö vie niissä voiton. Ei ole väliä vaikka sarjakuvaromaani olisi ei-supersankari. Mikäli teos sattuu olemaan kunnianhimoinen sarjakuva, joka on painettu yksien kansien sisään, se on sarjakuvaromaani. Laita yksi piste sarakkeeseen sen yhtiön kohdalle, jonka sarjakuvaromaaneista olet pitänyt eniten.

Ei-supersankari sarjakuvat

Molemmat yhtiöt ovat julkaisseet runsaasti supersankari-sarjakuvien lisäksi myös muuta sarjakuvaa. Liata yksi piste sarakkeeseen sille yhtiölle, joka vie näissä mielestäsi voiton. 

Animeversiot

Marvel on tehnyt varmuudella ainakin neljä anime-elokuvaa, ja noin 5 anime-sarjaa. DC on tehnyt  myös ainakin 2 anime-elokuvaa. Anna yksi piste sille yhtiölle joka voittaa tämän kierroksen, eli jonka anime-sarjoista tai elokuvista pidät eniten.

Live-action tv-sarjat

Kummatkin yhtiöt ovat tehneet runsaasti live-action tv-sarjoja. Marvelilla on ABC:n sarjat, Marvel Cinematic Universe sarjat ja vielä muiden yhtiöiden kuten Foxin tekemät sarjat. Vastaavasti DC:llä on Arrowverse, ja muut The CW kanavan näyttämät sarjat. Laske jokainen sarja josta olet pitänyt kummallakin yhtiöllä, ja laita tulokset yhtiön omaan sarakkeeseen. 

Kärkikymppi

Nyt on aika arvioida mitä pidät yhtiöiden hahmoista. Sillä ei ole väliä, että pidätkö hahmoista elokuvissa, sarjoissa vai sarjakuvissa tai vaikka lego-versiona, kunhan pidät. Helpottaakseni tätä kohtaa arvioinnissa, luettelen tähän siis kummaltakin yhtiöltä 11 oleellisinta supersankari-hahmoa. Nämä muodostavat yhtiön ns. kärkikympin. Nimi kärkikymppi voi siis olla hieman hämäävä, mutta kärkiyksityoista kuulostaisi hölmöltä, kun taas kärkikymppi kuulostaa paremmalta.

Kaikki Marvelin kärkikymppiin kuuluvat ovat Kapteeni Amerikkaa lukuunottamatta Stan Leen luomuksia ainakin nimellisesti. Kapteeni Amerikan lisäksi Marvelin kärkikymppiin kuuluu Thor, Spider-Man, Ihmeneloset, Hulk, Dardevil, X-Men, Kostajat (Avengers), Ant-Man, Dr. Strange ja Nick Fury. Jokaisesta pidetystä hahmosta tulee siis yksi piste.

DC:llä kärkikymppi koostuu sekalaisesta joukosta eri tekijöiden hahmoja, mutta niitä yhdistää kaikkia se, että ne ovat DC Universumin keskeisiä hahmoja, joista moni spin-off teos on ponnistanut. DC:n kärkikymppiin kuuluu Justice League, Justice Society, Green Lantern, Batman, Wonder Woman, Teräsmies, Shazam, Green Arrow, Flash, Teen Titans ja Aquaman. Jokaisesta pidetystä hahmosta tulee siis yksi piste. 

Kauhu-supersankarit

Molemmat yhtiöt ovat julkasiseet sarjakuvia, joissa yhdistyy kauhu ja supersankari genret keskenään. Näihin kuuluu esimerkiksi Marvelilla kaikki Midnight Sons supertiimin jäsenet. DC:llä taas vastaavasti kaikki Justice League Dark tiimin jäsenet. Käy läpi mielessäsi kuinka monesta kummankin yhtiön kauhu-supersankari hahmosta pidät. ja anna sille yhtiölle piste, jonka kauhu-teemaisista supersankareista pidät eniten. Elokuvat ja sarjat lasketaan siinä missä sarjakuvat.